8M

Les associacions de mares i pares d’alumnes ens adherim a commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.
Com l’any passat, el moviment feminista del segle XXI dóna un cop damunt de la taula i mostra la necessitat de canviar pràctiques, actituds i comportaments a les nostres societats. Conceptes com el de sostre de vidre, assetjament sexual o discriminació per raó de sexe es varen mostrar amb tota la seva cruesa i davant d’ells es va alçar un clam social, de dones i d’homes, que es va plasmar en les grans manifestacions del passat 8M.
Aquest missatge també ha arribat al món educatiu i les famílies hem de ser part d’aquest canvi dins de l’àmbit educatiu.
La coeducació ha de començar a les pròpies famílies, amb les nostres ensenyances i amb les nostres actituds diàries com a adults.
Als centres educatius la nostra presència també és imprescindible, no es pot parlar de coeducació sense tenir en consideració les famílies. Emplacem a tots els centres a que les incorporin a les seves comissions de coeducació perquè la comunitat educativa hi estigui realment representada.
Les reivindicacions d’aquest 8M són un camí cap a un sistema educatiu més just i, per tant, una societat més justa i igualitària. Com diu la ONU, la igualtat de les dones ha de ser un component central en qualsevol intent per resoldre els problemes socials, econòmics i polítics, per tant, és una condició necessària per aconseguir la societat que desitgem per a les nostres filles i fills.
Les famílies tenim a la nostra mà contribuir per aconseguir que aquesta igualtat sigui real en tots els àmbits de la nostra vida.
Fem-ho realitat cada dia!
#CoeducacioACasa